You are here: ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν Κύπρος και Ουκρανία ανέδειξε σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κύπρου κ.Νίκος Αναστασιάδης στο Κυπρο-Ουκρανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 3 Ιουνίου, τονίζοντας την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να διευρύνει και να εμβαθύνει τις σχέσεις των δύο Χωρών, επισημαίνοντας ότι η επίσημη επίσκεψή του στην Ουκρανία, το Δεκέμβριο του 2015, απέβλεπε προς το σκοπό αυτό και είχε ως στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του διμερούς και περιφερειακού διαλόγου μεταξύ Κύπρου – Ουκρανίας και την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους πιθανούς τομείς.

read more...
μικρά, αλλά σημαντικά …
6/3/2016 2:52:52 PM by SuperUser Account

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγιερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο BNS της Λιθουανίας, περί προβληματισμού μερικών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας συνεπεία των ενεργειών της στη Ουκρανία, η καγκελάριος της Γερμανίας, διαμέσου της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Κριστιάνε Βιρτς, δήλωσε: «Η καγκελάριος βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών, και οι δυο τους συμφωνούν ότι η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ πρέπει να συνεχιστεί». Και προσέθεσε: «Η επικεφαλής της κυβέρνησης δεν βλέπει κανένα λόγο άρσης των κυρώσεων», ξεκαθαρίζοντας την ασάφεια που είχε προκαλέσει η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών.

read more...

Μετά την «πασχαλινή εκεχειρία», η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου, η βία στην ανατολική Ουκρανία φαίνεται ότι κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να αποδίδουν, η μία στην άλλη, τις ευθύνες των επιθέσεων.

read more...

Η Ουκρανή βουλευτής και πρώην στρατιωτικός Νάντια Σάβτσενκο, η οποία είχε καταδικασθεί πρόσφατα από ρωσικό δικαστήριο σε κάθειρξη 22 χρόνων, έλαβε χάρη για ανθρωπιστικούς λόγους από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ήδη επέστρεψε στην Ουκρανία, στα πλαίσια συμφωνίας ανταλλαγής της με δύο Ρώσους (στρατιωτικούς;), που είχαν συλληφθεί ενώ πραγματοποιούσαν μυστική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία, είχαν καταδικασθεί σε 14 χρόνια για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση και εκρατούντο στο Κίεβο.

read more...

Νέα τηλεφωνική συνομιλία με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας είχε εχθές (23.05.2016) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με αντικ είμενο την πολιτική διαδικασία επίλυσης της κρίσης στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

read more...

Όπως κάθε χρόνο, η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζει στη μεγάλη Αίθουσα της Βουλής των Λόρδων, δια στόματος της Βασίλισσας, το νομοθετικό έργο που προγραμματίζει να «περάσει» στο επόμενο έτος.

read more...

Τα ουκρανικά εργοστάσια χάλυβα θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 15%, σε σύγκριση με το 2015, φτάνοντας τους 26,5 εκατομμύρια τόνους, εάν η παρατηρούμενη τάση στους ρυθμούς παραγωγής διατηρηθεί. Ήδη, κατά δήλωση του κ. Σεργί Μπιλένσκι επικεφαλή της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Μεταλλουργών, η ποσοστιαία αυτή αύξηση στην παραγωγή χάλυβα παρατηρήθηκε κατά το πρώτο δίμηνο του 2016.

read more...

Η συμφωνία για «κοινούς αιθέρες- κοινό αεροπορικό χώρο», μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας, προβλέπεται να υπογραφεί στο τέλος Ιουλίου 2016, καταλυτική ημερομηνία δέσμευσης της Ε.Ε.

read more...

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Επικεφαλή της Προεδρικής Διοίκησης της Ουκρανίας, κ.Κωνσταντίνο Γιελισέγιεβ, η Ιαπωνία προτίθεται να «ανοίξει» πιστωτική γραμμή 269 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία, με στόχο την ασφάλιση των εξαγωγών – εισαγωγών της.

read more...