You are here: ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ.Γερ.-Νικ.Μπουγάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύθνου, κ.Κωνσταντίνο Φιλιππαίο, επισκέφθηκαν τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ.Βλαδίμηρο Σκουρώφ, προκειμένου να συζητήσουν τις περαιτέρω διαδικασίες που απαιτούνται, από Ουκρανικής πλευράς, για την αδελφοποίηση της Κύθνου με την πόλη της Μαριούπολης Ουκρανίας, μετά τη σχετική Απόφαση του Δήμου Κύθνου και επ’ ευκαιρία των 300 χρόνων από τη γέννηση του Κύθνιου Μητροπολίτη Ιγνατίου, ιδρυτού της πόλης Μαριούπολης και μετέπειτα ανακηρυχθέντος Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

read more...

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ.Γεράσιμος-Νικόλαος Μπουγάς δέχτηκε την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύθνου, κ.Κωνσταντίνου Φιλιππαίου, με τον οποίον συζήτησαν τη συμμετοχή του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου στην υλοποίηση της Απόφασης «Αδελφοποίηση της νήσου Κύθνος με την πόλη Μαριούπολη Ουκρανίας».

read more...
Εξόφληση επιστροφής Φ.Π.Α.
2/18/2016 2:11:42 PM by SuperUser Account

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας κ. Ρωμάν Νασίροβ σχεδιάζεται κατά το 2016, η επιστροφή εμπρόθεσμα του Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας της Χώρας και χωρίς την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων ποσών για αποζημίωση.

read more...
Τα αποθέματα φυσικού αερίου
2/18/2016 2:07:40 PM by SuperUser Account

Ενώ από τις 26 Νοεμβρίου 2015 δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία, και ενώ από την αρχή της χειμερινής περιόδου 2015/2016 τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ουκρανίας στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης έχουν μειωθεί κατά 5,38 δισ. κ.μ (31,5%), εν τούτοις, κατά το πρώτο εικοσαήμερο Ιανουαρίου 2016, τα αποθέματα αυτά ανήλθαν σε 11,68 δισ.κ.μ., ήτοι 19,7% περισσότερα της αντίστοιχης χρονικής στιγμής του 2015, και παρ’ όλο που τον Οκτώβριο του 2015 η κατανάλωση αερίου ήταν 10 εκατ.κ.μ., το Νοέμβριο 835 εκατ.κ.μ., το Δεκέμβριο 2,2 δισ.κ.μ. και τις πρώτες 23 ημέρες Ιανουαρίου 2016 η κατανάλωση ανερχόταν στα 88,6 εκατ.κ.μ.

read more...

Μήνυση εναντίον της Ουκρανίας υπέβαλε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, καταγγέλλοντας την αθέτηση πληρωμής ομολόγων, αξίας 3 δισ. δολαρίων.

read more...

Απερρίφθη από την ουκρανική Βουλή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και έτσι ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ουκρανίας.

read more...

Παρά το στόχο που είχε θέσει η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας (NBU) στις αρχές του 2015 περί κατάργησης των μεγάλων συναλλαγματικών περιορισμών, φαίνεται ότι τούτο δεν περιλαμβάνεται πλέον στα άμεσα σχέδιά της, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρόωρο και εν όψει της επιδείνωσης του ισοζυγίου πληρωμών και εξαιτίας της καθυστέρησης εκταμίευσης των προσεχών δόσεων στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης του Δ.Ν.Τ.

read more...
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
2/15/2016 5:39:00 PM by SuperUser Account

Από τα τέλη Νοεμβρίου 2015, μετά τη διεξαγωγή των λεγόμενων «stress tests», 18 από τις 20 μεγαλύτερες τράπεζες της Ουκρανίας έχουν ανάγκη επιπλέον ανακεφαλαιοποίησης, συνολικού ύψους 156 δισ. UAH (5,5 δισ. Ευρώ).

read more...

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ανάπτυξη του οδικού δικτύου και συντήρηση των δημοσίων δρόμων», το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την κατανομή του ποσού των 253.140.000 UAH (περίπου 8 εκατ. Ευρώ).

read more...

Στα πλαίσια εφαρμογής του εμπορικού σκέλους της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ουκρανίας (DCFTA), ετέθη σε εφαρμογή η υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του τομέα μεταφορών της Ουκρανίας, ύψους 3,74 εκατ. Ευρώ και διάρκειας δύο ετών (2016 – 2018).

read more...