ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 2014Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ EVENTS

You are here: ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Μήνυμα Προέδρου
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Οι πληροφορίες, η ενημέρωση για τις εξελίξεις και η καλή γνώση των αντικειμένων που διαχειριζόμαστε έχουν καταστεί, στις μέρες μας, προϋπόθεση και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής πρακτικής, για τις βέλτιστες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η επανάσταση του διαδικτύου προσφέρει απέραντες δυνατότητες γι΄ αυτό το σκοπό, εκμηδενίζοντας αποστάσεις, σαρώνοντας άβατα και αποκλειστικότητες, απελευθερώνοντας τον άνθρωπο από τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου, καλύπτοντας με άμεσο τρόπο τις αυξημένες επικοινωνιακές ανάγκες της εποχής μας.

...περισσότερα
Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το παρόν επιθυμούμε να θέσουμε στην προσοχή σας τις επιχειρηματικές προτάσεις Ουκρανών οικονομικών παραγόντων, για την ανάπτυξη συνεργασίας με ενδιαφερόμενους Ελληνικούς οικονομικούς φορείς και Ιδιώτες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών και προώθηση σχετικού ενδιαφέροντά σας.

Δελτία Τύπου

9 Μαΐου. Ημέρα Νίκης, Ημέρα Μνήμης.
5/9/2016 3:25:05 PM by SuperUser Account

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο εόρτασαν την ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ των Ελεύθερων Λαών κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, τελούντες Επιμνημόσυνη Δέηση στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο Αλίμου, παρουσία Μελών της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Ουκρανίας, του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου και εκπροσώπων Συλλόγων της Ουκρανικής Κοινότητας που διαμένει στην Ελλάδα.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ.Βολοδύμυρ Σκουρώφ, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και αφού μνημόνευσε τις υλικές και ανθρώπινες θυσίες και τη σημασία που είχε ο ευγενικός αυτός αγώνας κατά της βαρβαρότητας, κατέληξε: «Η Ουκρανία και η Ελλάδα για μία ακόμη φορά συμπορεύτηκαν στη διάρκεια της Ιστορίας. Θυσίασαν πολλά, αλλά νίκησαν! Η Ημέρα αυτή ας είναι οδηγός για την πορεία των Λαών μας και ιερή θύμηση για εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για τη δική μας Ελευθερία».

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ.Γεράσιμος-Νικόλαος Μπουγάς, αναφερόμενος στην Ημέρα της Νίκης είπε: «Στη σημερινή εποχή της ισοπέδωσης των ανθρωπιστικών Αξιών και της παντελούς εξάλειψης Ονείρων και Ελπίδας, η Νίκη των Ελεύθερων Λαών κατά του Φασισμού και του Ναζισμού αποτελεί Όαση στην αποξεραμένη Ψυχή των Ανθρώπων.

Η ημέρα αυτή, είναι ημέρα ιερής Θύμησης και Μνήμης προς τους Ηρωικούς Νεκρούς που προσέφεραν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Ανθρωπότητας. Αλλά ταυτόχρονα και αφετηρία δικής μας δράσης για αγώνες, που θα εξευγενίσουν τις ανθρώπινες καρδιές και θα στρέψουν τον άνθρωπο στις ακατάλυτες ηθικές αξίες.

Οι Λαοί μας, πλήρωσαν με βαρύτατο τίμημα την ιδεολογική τους ταυτότητα για Ελευθερία, θυσιάζοντας, όχι μόνο τον υλικό τους πλούτο, αλλά και το πολύτιμο αίμα των Παιδιών τους.

Σήμερα, 71 χρόνια από τη λήξη της λαίλαπας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, στεκόμαστε με υπηρηφάνεια και περισυλλογή πάνω από τους Νεκρούς, αναλογιζόμενοι ότι η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία δεν χαρίζονται, αλλά κατακτούνται. Ζήτω η Ελλάδα! Σλάβα Ουκραίνι!».

Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, κατατέθηκαν Στεφάνια και Λουλούδια στο μνήμα του Ουκρανού Στρατιώτη Μυκόλα Σέβελ και ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ουκρανίας, για να επακολουθήσει το «συχώριο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Μέλη της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι της Ουκρανικής Κοινότητας και Έλληνες επιχειρηματίες.


Στη μνήμη των Ηρώων

Επιμνημόσυνη Δέηση

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ.Β.Σκουρώφ 
κατά την ομιλία του

Κατάθεση Στεφάνου από τον Α΄ Αντιπρόεδρο 
του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ.Αλ.Κορωνάκη

Δημοσκόπηση
Ποιά είναι η γνώμη σας για τη νέα ιστοσελίδα;

Καταχώρηση  Αποτελέσματα
Νέα Έκδοση
Έκδοση Περιοδικού
13+1 EURO για την ιστορία...